torstai 2. toukokuuta 2013

300 days have past, 30 more are still to come


Moimoi!

Heti alkuun pitää sanoa, että te siellä ruudun takana ootte parhaita. Oon saanut tajuttoman paljon positiivista palautetta mun blogista viime aikoina, kiitos ihan hirmusesti siitä :) ♥ Ette osaa ees kuvitella, kuinka iloseks se tekee! Samaten joukkoon on liittynyt muutama uus lukija, huippua siis. :) 

Tästä päästäänkin erittäin huteralla aasinsillalla siihen, että mun viimenen kuukausi Ausseissa lähti tänään käyntiin. Tasan kuukauden päästä, siis 2.6, juurikin tähän aikaan istun lentsikassa matkalla takasin Suomeen, takasin kotiin. Jaaniinettämitäettäapua, hyvä vitsi hei? Kimin lähdön jälkeen oon alkanu vähän tajuta, et kyllä, se on edessä, ja ei, se ei oo vitsi. Mutta että kuukauden päästä?! Ei kiitos. Mutta samalla kyllä kiitos.. Ääh kun en mä tiedä!G'day!

At first I need to say that you guys, my amazing followers, are the best. I have received so much positive feedback recently that I don't know what to say, it just makes me so happy every time! Thank you :) I have a couple of new followers as well, so yeah, it's pretty amazing :)

Right. So my last month in Australia started today. In one month exactly, I'll be sitting in a plane on my way across ten thousand miles, going back home. Err, acca-scuse me, what?! After Kim left, I kind of started to realise that yes, it is real, I have to leave one day. But in one month? No thanks. But, on the other hand, yes please. Gosh, I have no idea what to think about this!


Mitä kaipaan Suomesta? / What do I miss from Finland?
(lukuunottamatta kaikkia rakkaita ihmisiä tietysti! / In addition to all of my dearest people, of course! :)
As if Fazerin sinisellä on uus pakkaus..?!

Saunaa. Kesällä täällä oli ilmat kun saunassa, mutta silti. Ja kyllähän mä pääsin saunaan sillon joulukuussa, kun piipahdin Emman luona, mutta silti. Eihän siitäkään oo kun puoli vuotta aikaa.. :D
Vettä. Mun kotipaikkakunnalla Suomessa kraanavesi on törkeen hyvää, täällä se maistuu vähän kummalle. Samaten on ikävä sitä suomalaista ihanan sinistä järvimaisemaa. Täällä ei järviä ihan liikaa oo, ja ne vähätkin mitä on, on yleensä man made, ja sellasia mutasen ruskeita.
Ilmasta kouluruokaa. Tästä oon muistaakseni puhunut tuhannesti aiemminkin, mutta se on vaan niin huippu juttu Suomessa, jota todellakin osaa arvostaa entistä enemmän tän vuoden jälkeen. :) Muutenkin koko Suomen koulusysteemiä ja meidän ihanaa pikku lukioo on ikävä!
Suklaata. Fazerin sininen. Ei varmasti kaipaa selittelyjä  
Maitoa. Ei maito täällä ihan täysin pahaa oo, mutta en mä sitä ihan niin litratolkulla juo täällä kun Suomessa. Suomimaito on vaan parasta!
Salmiakkia. Salmiakkia posti on kiikuttanut kotiovelle useempaan kertaan, että koko vuotta ei oo tarvinnut kärsiä ilman.
Ruisleipää. Tästäkin oon jo sanonut moneen kertaan, mutta kun voi ruisleipä..!

Ja viimeseks, sitä tietynlaista helppoutta ja vapautta, kun pysty vaan hurauttaamaan skoottereilla, mopoilla tai autoilla kavereiden kanssa minne vaan milloin vaan. Täällä, kun kaikilla on työt 15-vuotiaasta lähtien, ei niille extempore-reissuille voi aina lähtee ihan niin vaan, kun kaikki on tosiaan aina töissä. Eikä varsinkaan millään mopoilla, kun kellään ei mopoja ole!


Sauna. Yeah I know, the weather was just like in a sauna during summer here, but still! :D
Water. Both drinking water (yes, it tastes different!) and all of those gorgeous blue lakes in Finland. Here, lakes don't really even exist, or if they do, they are brown, muddy and man made. No offence, Aussie lakes!
Free school lunches. In Finland, all the schools provide a free warm meal for the students during lunchtime. In every single day. Pretty amazing, huh? And I also miss our whole school and the Finnish school system in general. While I've been here, I have really started to appreciate everything so much more! :)
Chocolate. Finnish chocolate. No need to explain 
Salmiakki. This yummy and delicious, salty liquorice lolly, that all of the Aussies love so much..! ;) Haha!
Rye bread. I've told this thousands of times, but the real rye bread is just the best!
Mitä tuun kaipaamaan Ausseista? / What am I gonna miss from Australia?
(lukuunottamatta kaikkia rakkaita ihmisiä again! / In addition to all of my dearest people again!)


Oon aika varma, että tiedän sitten vasta Suomessa, mitä ikävöin eniten, ja että tää lista vois varmaan jatkua ihan loputtomiin, mutta tässä pari pointtia jotka nyt ensimmäisenä tulee mieleen:
Meri, rannat, surffaus. Kengurut, koalat ja koko Australian luonto. Melbourne. TimTamit. Mun huippu sänky. Meidän uus kaakaokone! Tietysti lämpö ja aurinko ja rusketus, haha! Aussien elämänasenne. Aksentti. Se, kun aina kysytään kuulumiset ja lopuks sanotaan "see ya", vaikka tietäis satavarmasti, ettei sitä samaista kassaneitiä tulis enää ikinä koskaan näkemään. Julkinen liikenne (toimii törkeen hyvin täällä!). Se, kun Max varastaa mun sukan, tai hyppää syliin ja nukahtaa siihen, niin kun tänäkin iltana :')

I'm pretty sure it's impossible to say what I'm gonna miss the most before I'm back in Finland, and also that the list could go on forever. However, here are some things that came to my mind immediately:
The beach and surfing. Kangaroos, koalas and the Aussie nature in general. Melbourne. TimTams. My huge bed. Our new hot chocolate machine! The sun and the heat, of course. The Aussie lifestyle. The Aussie accent. That every time you see someone you ask 'how're you going' and say 'see ya' at the end of the convo, even if  you knew you wouldn't see that person ever again. The public transport (there's no public transport in my town in Finland, it's too small for that!). That Max comes, jumps to my lap and falls asleep there, just like tonight! :')
No mutta, mitä tälle viikolle kuuluu ja millä fiiliksillä mennään?
Paljon positiivisempina kun viime kerralla. Eilen käytiin shoppailureissulla suurimmassa ostoskeskuksessa, mitä eteläiseltä pallonpuoliskolta löytyy, eli Melbournen Chadstonessa. Eihän me siellä ehditty kun varmaan yks miljoonasosa koko paikasta edes kiertämään, mutta oli aika mieletöntä! :D Loppuviikollekkin on kaks huippukivaa juttua luvassa, kun huomenna koulun jälkeen mennään taas Melissä teatterissa käymään ilmasutaidon luokan kanssa, ja lauantaina on GROOVIN THE MOO! Jihuuu, arvatkaa kuka on innoissaan?! :p Mieletöntä sekin, että kun Groovin the Moon kaltanen isompi festari järjestetään vaan muutamassa paikassa Australiassa, vissiin yhessä kaupungissa per osavaltio tai jotain, niin just meidän Bendigo on yks niistä. Mikä tuuri! ;) 
Kyllä tää elämä voittaa siis taas 6-0!

So, what's up during the rest of the week and how am I feeling today?
I'm feeling heaps better and more positive than last time. Yesterday, we went shopping to Chadstone, the biggest shopping center in the whole Southern Hemisphere.. I'm pretty sure we had enough time to go through only a tenth of the whole massive center, but it was such a cool experience anyway! :D There's some awesome stuff coming in the weekend as well, like GROOVIN THE MOO!! I'm so super excited, yay! :p How lucky is that they'll organize a music festival like GTM in Bendigo, since it's organised only in a few places in Australia! :)
Btw, en voinut uskoa korviani tänään enkun tunnilla, kun saatiin meidän Language Analysis -esseet takasin, ja meidän ope kerto kaikkien edessä, että meikä sai yhden koko luokan korkeimmista arvosanoista. Siis mitä, minä?! :D Vieläpä, kun en oo ikinä ennen tehnyt noita Language Analyseja, siinä missä kaikki aussit on vääntänyt niitä monien vuosien ajan, haha!

Eniveis, eipä tässä muuta kun peiton alle kömpimään! :) Säät on täällä alkanut taas viilenemään, niin että villasukat on yöllä kovassa käytössä. Sanotaan, että Anzac Dayn jälkeen helteet hiipuu, ja niin kävi tänäkin vuonna. Heippa rusketus, 20 asteessa ei enää tarkene hengailla bikineissä!


Btw, I could not have believed it when we got our Language Analysis tasks back today in English class, and our teacher told everyone that I got one of the best marks in the whole class. What the, seriously, me?! :D Especially when I haven't ever done those analysis things before, whereas all the Aussies have, haha!

Anyway, I better go to sleep now :) The temperature has started to drop here again, so that I'm always using my woolen socks during nights, haha. They say that the temperature drops after Anzac Day, and so it seems to be in this year as well. Goodbye my tan, it's too cold to sunbake in 20 degrees!

6 kommenttia:

 1. Ihana postaus! En kyllä mitenkään pysty uskomaan että siellä olis kylmä kun mä täällä kävelen koko talven -20 asteetkin läpi pelkillä sukkiksilla/leggareilla! :D ehkä kuitenki otan mukaan ne villasukat.

  Tsemppiä vikalle kuukaudelle ota kaikki mahollinen irti siitä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Haha niimpä, ihmeen nopeesti sitä vaan tottu siihen lämpöseen säähän, niin et nyt kaikki tuntuu kylmältä! :D Kannattaa siis ottaa villasukat ihan kaiken varalta.. ;)

   Poista
 2. Täytyy vaan toivoa, että tämä tuleva kesä koti-Suomessa on HIUKAN edellistä aurinkoisempi ja vähäsateisempi :-)

  - He who shall not be named -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! :) Ei huolta, tuon auringon mukanani takasin, haha ;)

   Poista
 3. Koalasta on tullut jalkamies...

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288561846987.html

  - You know who -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin tosta jutusta kans jostain, voi koala raukka! :(

   Poista