sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Melbourne week


Moimoi!
(Translation is coming later, soz bebs! :D)

Mites teidän hiihtolomat tuli lomailtua? Toivottavasti kaikilla on kiva viikko takana! :)
Mun viikko on taas ollut lähes umpeen buukattu, eikä kotona oo juuri tullut aikaa vietettyä. Sen sijaan oon melkeimpä asunut Melissä, kun ekaks maanantaista keskiviikkoon oltiin Outdoor Ed -leirillä, perjantaina suunnattiin sinne toistamiseen dramaluokan kanssa, ja eilen vielä käytiin mun ekassa footyssä hostiskän ja Willin kanssa. Viis päivää Melissä yhessä viikossa, voisin tehä saman joka viikko kyllästymättä! :)

Mutta niin, alotetaampa siitä OES-leiristä. Mikä tuuri taas meillä olikaan, kun maanantaihin asti oli hieno sää ja kuivaa, niin just kun meidän oli tarkotus viettää kolme päivää ulkoilmassa, puolet ajasta sataa ja ukkostaa? :) Ekana päivänä oli onneks sentään kiva ilma ja törkeen kuuma, kun meillä oli ohjelmassa river sleddingiä, eli laskettiin semmosilla uimapatjojen tapasilla vempaimilla jokee alas. Niin hauskaa! :D Se oli siis vähän kun koskenlaskua, jota tehtiin viime leirillä, mutta ei ihan kuitenkaan.Teacher selfies.. :D
Siellä joen varrella oli 200 metriä pitkä, täysin pimee tunneli, josta mentiin kaikki läpi yksitellen. Tiättekö, kun  Särkänniemen Koskiseikkailussa on se tunneli, jossa tulee ties mitä höyryä seinistä eikä näe yhtään eteensä? Se oli just samanlainen tunneli in real life, tosin paljon pelottavampi kun tällä kertaa ei istunutkaan turvallisesti laitteen sisällä, eikä yhtään tiennyt, mitä odottaa. Mäkin putosin yhessä vaiheessa sen kelkan kyydistä ja törmäsin varmaan jokaseen kiveen, mut jollain ihmeen kaupalla pääsin takasin sen kyytiin :DTiistaina ja keskiviikkona me pyöräiltiin ympäri keskustaa. Aluks aattelin et voi möhnä, kuolema koittaa, kun en mikään pyöräretkien paras ystävä oo ikinä ollut. Se meni kuitenkin paljon iisimmin kun luulin, ja se oli itse asiassa tosi kiva tapa nähdä keskustaa vähän eri kulmasta kun yleensä :) Ei kyllä oo ennen tullut yhtä hehkeenä paineltua ympäri Melbournee hikisessä t-paidassa ja urheilushortseissa.. :DPerjantai. Perjantaina vuorossa oli sitten ilmasutaidon workshop-päivä, joka vietettiin Malthouse theaterissa 40 muun year 12:n kanssa ympäri Victoriaa. Tehtiin mininäytelmiä, sooloja ja improvisointia, ja oli mieletöntä huomata, kuinka rentoja ja millasella asenteella kaikki oli mukana, ja kuinka helppoo oli tehdä ryhmätyötä ihan tuiki tuntemattomienkin kanssa! Meidät jaettiin sattumanvarasiin ryhmiin, annettiin kolme aihevaihtoehtoo, sateenvarjo ja 15 minuuttia aikaa tehdä parin minuutin pätkä, jossa piti olla mukana mm. kaks dramaattista elementtiä (dramatic elements, missä olet suomennos...), esineen eli siis sateenvarjon käyttötavan vaihtuminen, paikanvaihdos ja ainakin kaks eri kohtausta. Siellä käytettiin just niitä kaikkein kimuranteimpia teatteritermejä ja sanastoo, ja aina välillä mulla ei juurikaan ollu hajua, mitä oli meneillään, mut sitten vaan menin muiden mukana ja koittaa sulautua massaan :DMy drama buddies! :)


Eilen hurautettiin Meliin vielä kerran, tosiaan kattomaan mun elämäni ekaa australialaista jalkapallomatsia, eli footyä. Se on järkyttävän iso ja suosittu juttu täällä, ihan kun jääkiekko Suomessa, ja vieläkin isompi. Nyt on vasta preseason menossa, ja sen takia noi pelit ei oo vielä hirmu täynnä, eilenkin siellä oli "vaan" 9402 katsojaa.. :D Mut niin, jokasella pitää olla oma joukkue, jota kannattaa, ja sitä sitten kannatetaan henkeen ja vereen! Mun hostäiti on ehkä ainoo ihminen, jonka täällä tiedän inhoovan footyä, ja se varottelikin mua etukäteen, että tulee oleen mun elämäni tylsin ilta, mutta kun mun hostiskä oli saanut työpaikaltaan ilmaset liput kaikkein kalleimpaan katsomoon, niin mikäs siinä oli mukavilla penkeillä istuessa, meatpieta syödessä ja lihaksikkaita pelaajia kattellessa, haha! :D Eivaan, mun mielestä footyä on muutenkin mielenkiintosta kattella ja tiedän jopa melkein kaikki säännöt :D Tosin irvistän aina väkisinkin joka kerta, kun ne pelaajat taklii ja runtelee toisiaan, se on niin rajun näköstä kun niillä ei oo ees mitään suojavarusteita! :D Tää matsi, jos jotakuta kiinnostaa, oli siis Carlton vs. Fremantle, ja Carlton voitti 115-54, jihuu! 
Ulkona on sen verran ihana sää, että taidan painua kiireen vilkkaa takapihan aurinkotuoleille! Pitää nauttia tästä lämmöstä vielä kun voin, kolme kuukautta ei meinaan oo pitkä aika. En varmaan oo muistanut ees mainita, että mun lento takasin Suomeen tapahtuu siis 2.6, ja perillä oon sitten todennäkösesti kolmas päivä, ihan vaan että tiedätte varautua.. Haha! :p  
Mutta joo, heissulivei! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti