sunnuntai 10. helmikuuta 2013

My neighborhood


Hellurei!

En tiedä miten tää on mahollista, mutta en oo lähes ollenkaan paria vilahdusta lukuunottamatta näyttänyt minkäänlaisia kuvia täältä meidän lähialueelta koko 7 kuukauden aikana, joka on täällä tullut jo majailtua. Nyt vihdoinkin paikkaan virheeni näiden kuvien kanssa, jotka räpsin yhtenä nättinä kesäloma-aamuna, kun olin aikasin hereillä!

I have no idea how this has happened but I haven't showed almost any photos of my "new" neighborhood for you during these 7 months I've lived here already. Anyway, I'm finally going to fix it with these photos I took the other holiday morning when I woke up early! :)


Our home street


Da bus stopTäälläpäin melkein kaikki talot on yks tai kakskerroksisia omakotitaloja huolitelluilla takapihojen puutarhoilla ja pihaa reunustavilla aidoilla varustettuna. Täällä on tosi kuivaa, tällä hetkellä varsinkin, ja ruohoo ei juuri oo, tai jos on niin se on keltasta/ruskeeta, tosin näissä kuvissa maa näyttää jotenkin paljon vihreemmältä kun se on oikeesti. Hassua, kun täällä kesää kohden ruoho kuolee ja talvella se on taas vihreetä, kun Suomessa käy toisin päin :D
Eniveis, mä tykkään tästä meidän alueesta. Tää on sopivan rauhallinen mutta kuitenkin kätevästi 5-10 minuutin ajomatkan päässä keskustasta, bussipysäkki löytyy parinsadan metrin päästä ja busseja kulkee puolen tunnin välein. Se on tosin välillä ärsyttävää, kun yleensä kaupat sulkee viideltä ja viimeset bussitkin kulkee puoli seittemän aikaan, vaikka muuten julkinen liikenne toimii täällä hyvin.

Most of the houses are one-level and free standing with well-groomed gardens and fences that go around the backyard. It's very dry here at the moment and there's not much green grass in here, somehow it looks much greener in those pics than it actually is, though. It's strange how grass dies here when it's summer and is greener during winter again whereas in Finland it happens vice versa :D 
Anyway, I like this area. It's nice and peaceful but still close to the city center. The bus stop is a couple of hundreds of meters away and buses come and go in every half an hour. It's sometimes a bit annoying, though, when almost all of the shops close at 5pm and the last bus goes 6:30pm, but otherwise the public transport works well here, I reckon.
Typical Aussie houses'
Well this is a bit weird, a styrofoam shelf thingy on a tree? :D


Siinä missä tykkään tästä lähialueesta, niin rakastan Bendigon keskustaa. Jatkan vieläkin sen hokemista melkein joka kerta, kun oon keskustassa, enkä vaan pääse yli siitä :D Ystävällisiä ihmisiä, paljon vanhoja rakennuksia, kukkia, patsaita, suihkulähde, pieniä söpöjä kahviloita ja ylipäätään tosi kaunista! Bendigo on just sopiva, ei liian iso, mutta täällä on kaikki mitä tarvii olla. Mun mielestä on niin siistiä, että voi suoraan koulusta kävellä shoppailemaan tai elokuviin, omalla kotipaikkakunnalla Suomessa kun ei oo sitä mahollisuutta.. Ja kulkeminen keskustassa on ihan ylihelppoa, en oo eksynyt kertaakaan :)

When it comes to the city center, I certainly love it. I still keep saying it almost every time I'm in town, I just can't get over it :D All the friendly people, old buildings, flowers, statues, monuments, the fountain, adorable cafes, everything is so beautiful! For me Bendigo is just perfect; it's not too big but here's everything you need and much more. It's so great that I can go shopping or to the movies straight after school since in my hometown in Finland I don't have that opportunity! And walking in the center is so easy, I haven't been totally lost at once :)Tässäpä taas kuvalatausta tälle päivälle, paljon olis vielä kerrottavana mm. kuluneesta viikonlopusta mut taidan jättää toiseen kertaan, jos vaikka huomenna repisin jostain aikaa taas postailulle! :) 
Hyvää alkavaa viikkoa kaikille 

So that's the shitload of photos for today! I still have so many things to tell about this weekend, I'll try to have some time tomorrow to write about them :) 
Bye now, have a nice week everyone 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti