perjantai 18. tammikuuta 2013

Answers, part II


Helloou!


Anteeks että tän postauksen kans on kestänyt näin tuhottoman kauan taas. Tässä se nyt kuitenkin on kaikessa komeudessaan, jihuu :) Kuvina toimii enemmän tai vähemmän kaikenlaista sekalaista!
(English part is coming laterrrr, surprise surprise!!)


Jos et olis päässy Australiaan niin mihin maahan olisit lähteny?
Uusi-Seelanti oli mulla kakkosvaihtoehtona, mutta en kyl oikeesti osaa kuvitella itteeni vaihdossa missään muualla kun täällä! :)

Ootko oppinut surffaamaan?
Niinku höpöttelin aiemmin jo, nii periaatteessa joo mut käytännössä en :D Tiän tarkalleen mitä mun pitäis tehä ja kuinka, mut sit se toteutus on vähän siinä ja siinä..

Ootko harrastanut laitesukellusta?

En, mutta olis niin siistiä kokeilla!

Paljonko sun vaihtovuotesi maksaa noin suurinpiirtein?

Lyhyesti sanottuna järkyttävästi! Ite pelkkä vaihto-ohjelma oli jotain 10-12 tuhannen luokkaa, ja siihen päälle tuli useempi satanen viisumista, vakuutuksista ja Sydneyn valmennuskurssista. Sitten kaikki, mitä käytän täällä ja ostan vuoden mittaan hammasharjoista ja shampoista lähtien tuottaa ekstraa, niin veikkaisin että suunnilleen 15-18 tonnia tai jotain, haha en oo hirmu hyvä arvioimaan! :D


Saatko taskurahaa omalta perheeltäsi vai hostperheeltä?
Omalta perheeltä. Joskus, jos käydään ulkona syömässä tai mennään käymään jossakin, hostvanhemmat haluaa väkisin maksaa munkin osan vaikka kuinka yritän lykätä rahojani niille, mutta yleensä maksan kaikki ravintolat ja pääsyliput ym itse.
Onks sulla ollut jotain juttua jonkun pojan kanssa?

Lyhyesti: jep :D

Oletko käynyt treffeillä?

Oon kyllä käynyt syömässä, leffassa ym, mutta ihan kaverimielellä, joten ei, en oo :)

Saatko ylipäätään paljon huomiota pojilta siellä? Enemmän/vähemmän kun Suomessa?

Ihan superpaljon enemmän, ja se on niin outoo! En oo yhtään tottunu tämmöseen, vaikka kuulostaaki hirveen itsekkäältä, mutta oikeesti :D En tiä onko kyse vaan kulttuurista, täällä kun ihmiset on paljon paljon avoimempia ja huolettomampia ja deittailukulttuuri on ihan omaa luokkaansa. Hostitki aina naureskelee ja kyselee, kuinka monta poikaystäväehdokasta on jo jonossa.. :D

Onko aussitytöt kateellisia sulle saamastasi huomiosta?

Ehkä jotkut, mutta enemmän ainakin mun kaveritkin vaan naureskelee ja ajattelee ihan hyvällä siitä, vaikka en nyt tietysti jokasen aussitytön pään sisälle pääse ja osaa varmaks sanoo, haha! :D

Millasta ruokaa siellä syödään normaalisti? :D
Mun hostäiti kokkaa yleensä joka päivä viikossa 'perus kotiruokaa', joka pitää sisällään aika lailla samoja aineksia kun Suomessakin, eli esimerkiks perunaa, riisiä, pastaa, kanaa jne. Nyt kesällä meillä on ollut monesti kans barbie eli grillattuja kanavartaita, makkaroita, pihvejä ym. Täällä makkarat on erilaisia ja ne syödään eri tavalla kun Suomessa, kun ne pistetään leivän väliin sipulin ja ketsupin kanssa :D Kuva on tossa alempana! Ruoka on täällä suurpiirteisesti epäterveellisempää, eikä vihanneksia ja salaattia syödä niin paljoa kun Suomessa, vaikka sekin on tietysti perhekohtasta. Ja vielä just kun kouluun otetaan lounaaks sipsejä ja keksejä ja täysin valkosesta pullaleivästä tehtyjä voileipiä eikä juuri mitään terveellistä :D Mutta tykkään täällä siitä, kun Australia on niin monen eri kulttuurin sekasoppa, että täällä meilläkin kotona syödään tosi monipuolisesti monenlaisia ruokia ja monesta kulttuurista, niinkun vaikka aasialaista! Joskus mun pitää miettiä, onko joku ruoka Aasiasta vai Australiasta, kun siitä on tullut niin arkipäivää täällä, haha :DSuperhuono kuva kun mulla ei nyt tähän hätään ollut parempaa, pahottelut siitä!


Onko STS:llä jotain sääntöjä mitä ei saa tehdä vaihto-oppilasvuotena?

En edes muista niitä kaikkia koska niitä on aika liuta, ainakin ettei sais ryypätä ja rellestää tai mennä autokouluun vaikka kohdemaassa ikärajat oliskin täynnä, ei rikkoo kohdemaansa lakia tai feilata liian montaa kurssia koulussa. Tiedä sitten, kuinka moni vaihtari oikeesti viettää vuotensa ihan täysin puhtain paperein.. :D

Voiko siellä juoda vettä suoraan hanasta? :D

Kaikissa paikoissa ei, mutta täällä meidän kotona onneks voi. Se ei tosin maistu niin raikkaalle kun mun kotipaikkakunnalla Suomessa, mutta parempi sekin kun et joutuis aina ostaan kaupasta :)

Saatko skipata joitain kursseja Suomessa, jotka oot tavallaan käyny jo Australiassa?

En usko, koska melkein kaikki mun aineet on sellasia, joita en opiskele Suomessa. Enkku voi olla poikkeus, saatan ehkä saada siitä muutaman kurssin korvattua toivottavasti :)

Mitä aiot Uggien lisäks ostaa vielä Australiasta?

Tää kysymys tarkottaa varmaan vähän jotain "isompaa", etten nyt ala kaikkee hammasharjoista asti luetteleen :D Mut ei mulla oikeestaan oo mitään hirmu isoo enää listalla noiden Uggien lisäks, tai no Australia-bikinit oli yks juttu minkä halusin hankkia ja oonkin jo tilannut netistä. Ja mitähän vielä, muutamat vaatteet ja kengät on mielessä mitkä on pakkopakkopakko hankkia ja raahata Suomeen asti ja siinäpä se taitaa olla, tosin varmaan vielä keksin jotain uutta matkan varrella ;) Surffilauta olis ehdottomasti ykkösenä listassa, mut veikkaanpa että se olis vähän liian vaikeeta, kallista ja tarpeetonta tuoda Suomeen :(

Mistä kolmesta asiasta pidät eniten/vähiten itsessäsi?

Vähiten:
Siitä, että oon tietyllä tavalla ihan liian vaatimaton. En juurikaan osaa ottaa positiivista palautetta vastaan saatika kehua itteeni koskaan missään, vaikka ehkä tietäisinkin olevani hyvä jossakin asiassa :D En siis todellakaan tarkota olevani millään tapaa negatiivinen tai itsesäälinen ihminen, vaan että mulle vaan tulee yleensä hirveen itsekäs olo jos saan kehuja tai ite kehun itteeeni.
Toiseks, mun jaloista. Ne ei vaan oo sellaset kun haluisin niiden olevan, ne on ihan kaikin puolin epäsopivat ja plääh. 
Ja viimesenä siitä, että oon ihan liian useesti ihan liian yliajattelevainen, varsinkin ihmissuhdeasioissa. Elämä olis niin paljon helpompaa, jos ei puntaroisi kaikkea niin hemmetin paljoa! :D

Eniten:
Mun ehottomasti paras piirre mun omasta mielestä on se, että osaan nauraa itelleni ja heittäytyä tilanteisiin, enkä pelkää itteni (enkä muiden.. ;) ) nolaamista :D
Sitten se, että oon niin avoin persoona ja rakastan kaikkee uutta, ja kuinka helposti yleensä tuun juttuun ihmisten kun ihmisten kanssa.
Kolmantena mun hiuksista, ainakin tällä hetkellä! Tää on tosin hirmu vaihteleva; tänään tykkään niistä, huomenna voi olla toinen juttu.. :D
Ootko ajatellut jatkaa blogia vielä vaihto-oppilasvuotesi jälkeenkin?
Oon hurahtanut tähän bloggaamiseen sen verran, että oon miettinyt et voisin jatkaa. En tosin oo varma vielä, koska pelkään että siitä tulee sit vaan perus tylsää massaa :D Onko mielipiteitä että pitäiskö mun jatkaa vai ei?


Mikä on kamalinta vaihtovuodessa?
Tää on tosi australiapainotteinen eikä niinkään ite vaihtovuoteen liittyvä, mutta ekana tuli mieleen kaikki ötökät täällä, haha! Niin ällöttävää, kun joka ilta saa nauttia viidentoista minkälie pörriäisen seurasta ja metsästää niitä, ennen kun voi yrittää nukkua rauhassa :D Ei vaan, ei niitä oo niin ylitsepääsemättömän paljoa, tai ehkä oon vaan tottunut niihin..?
Mutta ite vaihtovuodessa kamalinta on se ulkopuolinen olo, tai ainakin pelko siitä, joka joskus johtaa koti-ikävään ja joka iskee aina välillä. Ja tietysti se, ettei näe niitä kaikista rakkaimpia ihmisiä kokonaiseen vuoteen. Ja varmasti kans pois lähteminen tulee oleen yks kamalimmista asioista!
Mitkä 3 asiaa meinaat tehdä ensimmäisenä kun palaat Suomeen?

Juoda paljon paljon suomalaista maitoa, halia perheen ja kaikki kaverit rikki ja pilalle ja syödä pari palaa isoveljen ylppärikakkua! :)

Paljonko aiot tuoda tavaroita takaisin päin?
Aika lailla kaiken, mitä mulla on täällä, eli varmaan jotain neljä kertaa enemmän kun mitä oli tullessa :D Yritän tosin lähettää mahollisimman paljon tavaraa postissa kotiin etukäteen ja jättää tänne jotain huonoimpia vaatteita ja juttuja, mitä en ihan välttämättä tarvi/halua ottaa mukaan.

Lukeeko sun aussikaverit paljon sun blogia?
En tiedä et kukaan lukis vakituisesti paitsi Amy, sillon tällön kyllä jotkut sanoo et ne on lukenu :)


Mikä aussiruoka & -juoma on parasta? 
Pakkohan se on sanoo, et tyypillinen, terveellinen krhm, true Aussie meat pie on lemppari :p
Ja juomista Milo, joka on vähän kun kaakaoo ja ihan tosihyväää!


(en tiedä miks noita kuvia on kaks ja tää ei anna mun poistaa kumpaakaan..?)


Mikä on sellanen asia mitä et todellakaan haluaisi tehdä Australiassa? (Mitä taas Suomessa ehkä..)
Hmm, en mä tiedä! Ei mulla oikeen oo mitään semmosta, mitä en todellakaan haluis tehä täällä, paitsi ehkä matikan opiskelu haha!
Huh. Siinä tuli koko maratoni käytyä läpi! Nukahdan ihan justiinsa tähän näppäimistölle, joten ei muuta kun heipat ja hyvät yöt tai päivänjatkot kaikille! :)

3 kommenttia:

 1. You're so wonderful, Peepu!

  VastaaPoista
 2. Hmmm... Onko appiukon kuva meillä keitiön seinällä?

  "Onks sulla ollut jotain juttua jonkun pojan kanssa?"


  - He who shall not to be named -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha arvasin et tästä tulee sanomista!
   Jos puhutaan samasta kuvasta nii joo, todennäkösesti ;)

   Poista