perjantai 28. joulukuuta 2012

Boxing day sales and some presents

Heimoi!


Niinku Suomessa, täälläkin alko joulun jälkeen supermega-alennusmyynnit kaikkialla. Oikeestaan ne alko jo ennen joulua mut sai vielä oikeen ultraboostin joulun jälkeen ilmeisesti :D Siispä mekin suunnattiin Amyn kans Boxing daynä, siis 26.päivä, Melbournen aleihin. Se oli kyllä kans yks kokemus sinänsä, mä kun luulin et Tampereen keskusta on täynnä joulualeaikaan, mutta tuuppa sitten 5 miljoonan asukkaan suurkaupunkiin shoppailemaan just sinä päivänä, kun alet alkaa ja kun ihan_jokanen melbournelainen tuntuu olevan liikkeellä! :D Moniin kauppoihin oli kymmenien metrien jonot niiden ulkopuolella, (sovituskoppien jonoista puhumattakaan) ja Myerissä, joka on kun aussilainen Stockmann mutta isompi, oli turvamiehet ohjaamassa porukkaa jonoista jokasiin liukuportaisiin. Ihan mielenkiintonen shoppailureissu siis, haha!

Boxing day sales. What an experience :D We headed off to Melbourne with Amy and jeez, the center of the city could not be much more packed! Of course because of Boxing day, every single person from Melbourne area seemed to be there doing their shopping. There were huge lines at the front doors of many shops and in Myer, there were these security dudes guiding people to the escalators :D So we had pretty interesting shopping day, haha!

At the 7th floor of Myer!
Ja niin, intoilen tännekkin nyt vähän mun joululahjoista! Pukki ei mua tänäkään vuonna unohtanut, kun yllättävän monta pientä söpöö pakettia löyty mun nimellä varustettuna niin joulusukasta kun kuusen altakin. Sain lähinnä kaikenmoista Australia-tavaraa, niinkun lisää charms (hmm missä suomenkieli..) mun semmoseen Australia-rannekoruun jonka sain hosteilta synttärilahjaks, Australian lipun Nominationiin ja rantajuttuja ens viikkoo varten. Ehkä parhaat näistä oli kuitenkin Aussie Christmas -tarrakirja, joka on tarkotettu noin kolmevuotiaille, ja jättimäinen varvastossun muotonen uimapatja Australian lipulla varustettuna, haha love them! :D

And yeah, I haven't told you anything about my Christmas presents yet. Apparently I've been a good kid during this year when I found surprisingly many cute presents from my Christmas stocking and under the Christmas tree as well. I got mostly all kinds of awesome Australia stuff, like more charms to my Australia bracelet that I got for my birthday from my host family :) Anyway, the best ones were definitely the Australian Christmas sticker book which is made for little kiddies and this giant Aussie thong blow up pool mat, haha gotta love them! :D
SITTEN, mun kaikista kaikista lempparein! En tiedä mikä jouluhulluus muhun iski, mutta kun Suomen isovanhemmat pisti rahaa tilille ja vinkkas, että mee ja osta ite itelles joku kiva lahja, niin menin sitten ja toteutin yhen pykälän mun 'must do in Australia' -listasta ja ostin itelleni ihka aidot ja alkuperäset Uggit joululahjaks! Suunnittelin tekeväni sen jossain vaiheessa ennen kun lähen täältä joka tapauksessa, ja sitten kun kuljettiin Melbournessa yllättäen tän kaupan ohi nii olin et no mikäpä ettei nyt saman tien :D Ja vaikkei noi nyt mitään ihan naurettavan halpoja tietysti oo täälläkään, niin kannatti silti, kun sain ne reilulla satasella halvemmalla, mitä olisin Suomessa noista maksanut! Noi on kyllä niin ihanat ja pehmeet ja supermukavat että oon ihan rakastunu noihin ♥ 

AND THEN, my personal favorite! My grandparents in Finland put money to my bank account and said 'go and buy a nice Christmas present for yourself', and that's exactly what I did! I mean, I went and bought Ugg boots, real and original ones, for myself, so now I can tick another step from my 'must do in Australia' -list ;) I was about to do it some day before I go back home anyway, so when we randomly went past this shop in Melbourne I was like 'oh well, why not now', haha :D And even though those boots are not extra super cheap here in Australia either, it was pretty good deal for me cause I got them for a much lower price than I would've paid for them in Finland!  And lastly, they are so soft and comfy that I've deeply fallen in love with them ♥ 

Ja kun lahjarahoja vielä oli jäljellä kiitos huokeen hinnan, niin päätimpä vielä hemmotella itteeni vedenalaiskameralla. Toikaan ei mikään huippukallis ollut, itse asiassa se oli niin halpa, että aletaan pistää vedonkäynti täällä pystyyn, pysyykö se edes ehjänä koko meidän viikon loman ajan. Tätä meidän tulevaa viikkoo varten sen siis ostinkin, kun tiedossa on surffausta ja snorklausta, enkä kuitenkaan vois tai uskaltais mun "oikeeta" kameraa joka tilanteessa käyttää. Vaikka toi onkin tosi simppeli, niin mulla on vielä vähän hakusessa noi toiminnot, kun pari kertaa oon jo onnistunut yhen kuvan sijasta poistamaan kaikki kuvat muistikortilta :D Onneks niitä ei tosin vielä hirveen montaa ollut päässyt kertyyn!

Because I still had some of those Christmas present money left, I bought also an underwater camera for our beach holiday (that starts tomorrow!!!). It wasn't super expensive either, actually it was so cheap that we've started to think if it'll even last during our whole trip without breaking :D Anyway, it'll be good when we go surfing and snorkeling and stuff because I couldn't use my own camera in those situations anyway. Even though that one is very simple camera, I still have to practice how to use some of its options since I've deleted all the photos instead of just one a couple of times already :D Luckily there weren't many of them, though!

Niin kun oon jo hehkuttanut, huomenna aamulla sulloudutaan taas täpötäyteen autoon asuntovaunu perässä ja suunnataan Wilsons Promontoryn kansallispuiston hiekkarannoille viikoks. En osaa ees kuvailla kuinka innoissani oon tästä, rakastan merta ja rantoja niiiin hirmusesti, ja kuvien ja perheen puheiden perusteella se on aivan ihana paikka muutenkin! :) Ainoo miinuskohta on, että kun se on eteläisin osa koko Australian mantereella, siis Tasmaniaa lukuunottamatta, niin siellä on huomattavasti viileempää kun täällä. Mutta ei haittaa, oonhan mä jo surffannut keskellä Australian talveekin :D Ennen tätä reissua mulla on vielä yks juttu sanottavana, mutta laitan siitä ihan oman postauksensa, joten siitä lisää ihan hetken päästä. Heissulivei!

As I've told million times already, we'll go camping to Wilsons Promontory's beaches and leave tomorrow morning. Oh maaan, I couldn't be more excited! :p I love oceans and beaches so much and that place seems to be such a paradise, at least if I can trust the pictures and stories my host family has told me about it. The only negative thing about it is that because Wilsons Promontory is the southernmost part of Australia, not including Tasmania, it'll be much cooler weather over there. Oh well, it doesn't matter, I'll surf anyway! :D So yeah, we'll stay there for a week and spend also the New Year's Eve there. It will be so good :) So, have a wonderful New Year everyone, see you next year! :p

4 kommenttia:

 1. Onhan noi Uggit nätit ja ihanan lämpimän näköiset täältä Suomen talvivinkkelistä katsoen, mutta pitääkö ne niitä tosiaan myös siellä Australiassa? Milloin siellä on niin kylmää, että lampaankarvakengät on tarpeen? Ja että niitä myydään siellä keskellä kesää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää pitää, sisällä varsinki :D En nyt kesällä oo sentään nähny kellään niitä jalassa mutta talvella kyllä, se kun oli niin jäätävän kylmä kaikkien paikallisten mielestä.. Ja joo, eiköhän niitä myydä koko vuoden ympäri :)

   Poista
 2. Kannattaa tutkia ohjekirjasta, että vaikka se kamera on vesitiivis, niin saako nappuloita painella veden alla (laukaisija pois lukien). Ainakin osa vesitiiviistä kelloista on semmoisia, että tiiviys ei toimi jos nappuloita räplätään sukeltaessa.

  Ihan hyvät lahjat hankit noin sinänsä ;-)

  - He who shall not to be named -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha hyvä kuulla, tunnetustihan mä oon fiksu rahankäyttäjä, eiku? ;-) Kiitti vinkistä, vaikkakin kaikki nappulat on tuntunu toimivan ihan hyvin ainakin tähän asti!

   Poista