sunnuntai 26. elokuuta 2012

Sitting on top of the world

Heipparallaa!


Täällä kirjottelee yks mielettömän onnellinen vaihtarineiti! Mulla ei oo oikeestaan mitään erityistä syytä, mutta oon kulkenut koko viikon hymy vähintään korvissa asti ja kuullut monesti kuinka ihanaa se on että oon koko ajan niin ilonen, haha :D Kaikki tuntuu vaan olevan niin hyvin tällä hetkellä! Tai no, yks juttu ei oo ihan niin kivasti. Oon meinaan vähän huolissani mun hostveljestä, joka on tosi kipee.. :/ En oo ihan varma mikä on vialla, mut toivon että Will paranee mahollisimman pian! :)


Hahaha, ostin näitä yks päivä kun olin varma et nää on jotakin australialaisia ihmebrownieita ja petyin pahemman kerran kun nää olikin jenkkiläisiä, olishan se pitäny arvata... :(


Takasin positiivisempiin tunnelmiin, nimittäin oon hirmu innoissani kaikesta mahollisesta! :p
Ensinnäkin: sää täällä alkaa selvästi lämpeemään. Ei, mulla ei oo parempaa puheenaihetta kun sää, hahaha! :D Eniveis, ei sillä että tää Victorian talvi olis mikään jäätävän kylmä, mutta niinkun oon kertonut, niin villasukille on ollut käyttöä. Parina päivänä lämpötila on kuitenkin ollut jo melkein kun Suomen polttavassa kesähelteessä (:D)ja se lähtee tästä vaan ylöspäin! (Okei, nyt on ollut välissä taas pari viileempää päivää mutta niitä ei lasketa!) En malta oottaa kesää, vaikka oonkin aika varma että tuun kuoleen +40 asteessa, mutta silti jihuu :) Btw, en oo vieläkään tottunut tähän ajatukseen että kevät alkaa syyskuussa, tarkalleen ottaen 1.9 eli parin päivän päästä (!!!)  ja kesä 1.12? Kyllä, ausseilla on tarkat päivämäärät jokaselle vuodenajalle :D


Parrot in our backyard!


Toiseks: tasan kolme viikkoo, niin me lähetään meidän Central-Australia -roadtripille! Otetaan viikon varaslähtö lomalle, tarkottaen siis week-offia koulusta, ja vietetään siis yhteensä kolme viikkoo tien päällä. Tuun viettään mun synttäritkin aika epätavallisissa merkeissä, hahah! :D Kolme viikkoo, tuhansia kilometrejä, outback ja Uluru. En malta oottaa tätäkään, kui huikeeta oikeesti :p 

En oo koskaan tajunnut (ja tuskin tuun ikinä tajuumaankaan), mimmonen jättiläinen Australia on. Kun kateltiin Amyn kanssa meidän tulevaa reittiä Google Mapsista, niin huomattiin, että se on sama matka kun ajais Tampereelta Sloveniaan! Ja kaikki yhen ja saman maan sisällä :o!!!!!


kuva: weheartit.comKolmanneks: Ens torstaina on Founders Day, joka tarkottaa sitä, että koko koulu pukeutuu oman housen väreihin ja sitten kreisibailataan kaikki 1900 oppilasta yhessä! Ei vaan, oikeestaan en osaa vielä sanoo mitä ens torstaina tapahtuu, mutta ainakin kuulostaa huippuhauskalta päivältä :) Koko koululla tarkotan siis molempia kampuksia, La Vallaa, joka on vähän kun yläaste Suomessa, ja mun kampusta Coolockia, joka on kun lukio. La Valla on parin kilometrin päässä Coolockista, joten näin ekaa kertaa kuinka paljon oppilaita meidän koulussa onkaan yhteensä, kun meillä oli tällä viikolla koko koulun yhteinen kokous tai mikälie. Ihan tosi paljon! :D


Mun housen väri on keltanen, ja se kun ei hirmu luontanen väri mun vaatekaapissa oo tähän asti ollut, niin harmi kyllä, eilen oli pakko lähtee pikku shoppailureissulle. Sain apujoukoks Amyn ja Kimin, ja oli ihan huisi päivä! :) Mulla ei muutenkaan tänne tullessa ollut oikeestaan juurikaan muuta kun vaatekaapin sisällön perusteet mukana, niin ettei nyt alasti tarvinnut kulkea :D, koska tiesin, että tulisin ostaan täältä lähes kaiken uusiks. Vaatekaapin totaalinen uudistus kuulostaa ideana joka tytön ja miksei pojankin unelmalta, mutta voin kertoo ettei sen toteutus oo ihan niin ihanteellista, ainakaan rahallisesti! :DHahah, mulla on pari täysin randomia juttua kerrottavana mitkä ei liity mihinkään mitenkään!
 • Yritän opetella tykkään Vegemitesta, siks syön mahollisimman monena päivänä viikossa Vegemite-voileivän!
 • En voi uskoo, millasia sokerisuita aussit on. Täällä rainbow cakejen ja Tim Tamien ihmemaassa ei vaan kukaan järjellinen pysty syömään terveellisesti :D Ja mä kun luulin et mä söin paljon epäterveellisyyksiä Suomessa.. Ei voi mitään, täällä on vaan niin paljon kaikkee hyvää, ja kerran sitä vaan vaihdossa ollaan!HEAVEN :p

Tim Tam double coat + hot chocolate + strawberries = ♥ !!

 • Oon täysin hurahtanut Big Brotheriin! Tykkään aussiversiosta paljon enemmän, uskomatonta kyllä mutta se ei oo pelkkää kiroilua ja ryyppäämistä, vaan asenne koko touhussa on erilainen ja jotenkin positiivisempi, viikkotehtävät on oikeesti hauskaa kateltavaa ja asukkaat ihan mahteja :p
 • Australialaiset sähkövatkaimet on huikeita, ei tarvi tehä ite mitään kun voi vaan lykätä kulhon sen masiinan alle ja se hoitaa koko homman! 


 • En oo varma, oonko ollenkaan puhunut kaikista niistä fiksuista kysymyksistä, joita multa on kysytty Suomeen liittyen, mm. Onko Suomessa kolikoita? Onko mulla perhettä Suomessa? Onko Suomessa televisioo ja puhuuko kaikki suomee televisiossa? Kuunteleeko suomalaiset musiikkia englanniks? Ja oon saanu myös selville pari uutta faktaa, että Suomi on kamelin muotonen ja Suomen pääkaupunki on Reykjavik :)
 • Mulle on sanottu, että mun aksentti on ihana, vaikken ite pysty (enkä välttämättä ees halua..) yhtään huomaamaan millanen se on  :D Pääsin jopa ykköseks mun yhen kaverin lemppriaksenttilistassa ja ohitin ainakin italialaisen ja amerikan aksentit, jihuu! ;)

Max knows who's the boss :D


Ja niin, jos teillä on jotain kysyttävää niin kysykää ihmeessä, ja kysykää vaikkei mitään kysyttävää oliskaan! :) Hmm, tossa ei kyllä ollut mitään järkee, mutta heipat ja hyvää tulevaa viikkoo kaikille kuitenkin!


----


 Hey there!
I’m so very happy right now, or, actually I’ve been so very happy during the whole week! I heard a couple of times how nice it is that I’m so positive all the time, haha :D Everything just seems to be so perfect at the moment, except one thing. I mean, I’m a bit worried about my host brother, who is really sick. I have no idea what’s wrong with him but I really hope he’ll be better soon! :)


Kim, me and some shopping..


Back to the positive point: I’m very excited about everything! 
Firstly: the temperature has started to raise in here. No, I don’t have anything more important to tell than the weather in here, haha! :D Anyway, I don’t think Victoria’s winter is that cold but I still can’t wait for summer, even though I’m pretty sure I’ll die in +40 degrees hahaha! It’s still weird to think that spring starts in September, so in couple of days, and summer in December?!


Victoria's freezing winter with frosty :D


Secondly: only three weeks left until we leave to our Central Australia road trip, yaaaaay! :p We’ll take one week off from school before our two week holiday so we’ll spend three weeks on the road altogether. That means that I’ll also spend my birthday in a very special way, haha :p So three weeks, thousands of kilometres, Australian outback and Uluru. Seriously, I can’t wait for a second anymore!!


weheartit.com


And now, I have some really random things to tell you :D
-          I’m trying to get used to Vegemite, that’s why I try to eat a Vegemite sandwich in as many days per week as possible! :D
-          I can’t believe how much sugary things Australians like to eat! Here, in the wonderland of rainbow cakes and Tim Tams, it’s absolutely impossible even try to be healthy :D Oh well, doesn’t matter, I’m on exchange only once!

-     I love Australian Big Brother! It’s much more positive and entertainment than Finnish one and the housemates are great :)
-         Australian mixers are wonderful! You don’t have to do anything by yourself, just put the bowl under the machine and it does everything for you. How handy is that :p
-          I’m not sure if I’ve told you already all of those smart questions I’ve been asked about Finland. For example, “Do you have televisions in Finland?” “Do you have family n Finland?” “Do you listen to English music in Finland?” And now I also know a couple of new facts about Finland, like Finland looks like a camel and its capital s Reykjavik :)
-          I was told that my accent is amazing, even though I have no idea what kind of accent I have, haha :D I even got the first place in my friend’s list of his favourite accents, yay ;)
I think that’s all for now :) Cheers, have a nice week everyone!

13 kommenttia:

 1. Eikää ai säki oot hurahtanu bigbrotherii!! Mä oon katon ite jokasen jakson joka päivä xDD Enkä suomes koskaa ennen :D:D Kuka on sun lemppari :))?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha jep, huikeeta! :D Mä en aina kerkee kattoo mut sit katon juutubesta jälkeenpäi, elämä menetetty BB:lle siis.. Mchael on mahtava mut tykkään kans Benjaminista ja Laylasta tosi paljon :D Kuka on sun? :)

   Poista
  2. Tarkotin siis Michael, tajusit varmaan :D

   Poista
  3. Joo mulki on Layla yks lemppareist, sit Benjamin jajaj Michael oli eka mut ei enää :D Saleee stacy :))

   Poista
  4. Täh häh, miksei Michael oo enää?! :( Jep Stacey on kans huisi! :D

   Poista
 2. Mulla on ollu ihan sama fiilis roadtripistä lähtien jotain niin ihanaa!! =)))
  ps. Amylle terkkuja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeejee, ihanaa et voit samaistua :p kohtalotoverit eiku!
   Kerroin, Amy lisää sut Facessa kaveriks hahah! ;)

   Poista
 3. ooon niiiiiiiiiiiin kade kun sä saat olla siel ja kokee kaikkee niin huikeeta! ehotus: tee sellanen postaus missä vertaat sellasia hauskoja/tyhmiä eroavaisuuksia mitä suomen ja australian kulttuurin välillä on :) en esimerksi tarkota et joo suomessa kännätään hirveesti ja ausseis ei mikä tulee esin jo pelkästään bb:stä :D vaan esim yks tuttu oli chilessä, ja se teki sellasen postauksen. Se vertas esimerksiks jugurtteja koska chilessä jugurtit on yleensä isoissa sellasissa pusseissa. ja sit toine minkä muistan oli se et jos siel piti esim jättää joku auton kyydistä, nii autosta laitettiin kaikki valot hätävilkkuja myöten päälle et kaikki varmasti näkee et se pysähtyy. :D nii kerro tollasia kaikkia! :) meinaa niitä on varmasti paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jesjesjesjes kiitos tästä kommentista, oon niin innoissani tosta sun ehotuksesta! :p Oon muistaakseni kirjotellutkin jo jotain hulluja eroovaisuuksia sinne tänne, mutta ihan huikee idea tehä kokonainen postaus kaikesta tommosesta :) Toteutan tän varmasti!

   Poista
 4. Aaaa siskoo!:) Ihan mahtava postaus:D! Ihan sairaan jännää ja kiinnostavaa lukee tollasia positiivisia asioita, voin vaan kuvitella kuinka huikeeta siellä on!:) Hyvä Ansku, oon niin ylpee susta :p♥ On hirmunen ikävä!!:c

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa voi kiitos sinä ihanuus!! ♥ Hullun piristäviä tämmöset kommentit! :p

   Poista