maanantai 13. elokuuta 2012

Bogong trip & Débutante Ball


Heipähei!

Anteeks tää kirjottamattomuus, johtuu siitä että viime viikko oli hirmusen huikee ja kiireinen, mihin sisälty mm. paljon autossa istumista, erittäin rakottuneet (?) jalat, valtava määrä lunta, hurjaa juhlimista ja tanssia ja ylipäätään huikeeta aikaa! :)

Asiaan. Tiesin kyllä, että Australiassa on lunta ja että täällä voi lasketella ja muuta, eikä mulla ollut minkäänlaisia stereotypioita +50 asteen ympärivuotisesta keskilämpötilasta jokapuolella Australiaa. En silti olis osannut arvata, kuinka paljon lunta täällä oikeesti voi olla! Enkä myöskään ihan ensimmäisenä ajatellut, että tulisin itse viettämään neljä päivää Australian Alpeilla, leireilemään keskellä lunta ja hiihtämään umpihangessa täällä, ja vielä ekan kuukauteni aikana! :D Niin kuitenkin kävi, kun tiistaina koulun jälkeen pakkauduttiin rinkkoinemme kahteen pikkubussiin ja käännettiin nokat kohti Falls Creekiä ja Bogongia. Mun yhtenä aineena koulussa on Outdoor & Environmental Studies ja kyseessä oli siis retki yhessä muiden tän aineen Year 11 opiskelijoiden kanssa.
Aluks mun fiilikset oli aika down under, koska Kim, toinen vaihtari jonka kanssa mun piti nukkua samassa teltassa ja kokata ruuat, oli tullut kipeeks eikä päässyt mukaan, joten mun piti vaihtaa telttapartneria, kokata ruuat yksin ja hoitaa kaikki vaihtarikujailut yksin. En ollut hengaillut muiden meidän kurssin tyttöjen kanssa kovin paljoa ja mietin miten tultaisiin juttuun, koska musta tuntu että olin ennemmnkin yks pojista :D Kuitenkin, heti kun astuin bussiin niin tiesin että kuuluisin joukkoon ja että siitä tulis ihan mahtireissu! Bussimatka Australian Alpeille kesti viis tuntia suuntaansa joka tosin hujahti ohi aikalailla silmänräpäyksessä mukavia jutellessa, maisemia ihaillessa (aaa ihan sanoinkuvaamatonta <3), facebookatessa ja kreisibailatessa radion tahtiin haha :D

Nukuttiin eka yö jossakin varastohallissa, josta jatkettiin aamulla suksivuokraamon kautta ylös vuorille pientä kiemuraista vuoristotietä pitkin. Oli tosi hassua nähdä lunta, se oli ihan kun kotona mutta silti niin erilaista samaan aikaan! :D Vielä hauskempaa oli seurata niiden reaktioita, jotka näki lunta ekaa kertaa elämässään ja sitä, kun kaikki muut lähes kuoli kylmyyteen samalla sekunnilla kun hypättiin autosta ulos, haha :D


Suksivuokraamon parkkipaikka!


Ihan ekaks meillä oli hiihto-opetusta (tai no en tiä voiko sitä kutsua hiihdoks, se oli enemmänkin kävelyä laskettelusukset jalassa eikä murtomaahiihtoa :D) ja se oli jotain niin hauskaa kun kaikki tuskaili ihan pienen mäennyppylän kanssa ja pyllähteli joka toinen sekunti! Kerrankin sain tuntee itteni ihan huikeeks hiihtäjäks, mitä en siis todellakaan oikeesti oo :D Pääsin pariin kertaan näyttään mallia muille kun piti jarruttaa tai kääntyä vasemmalle tai muuta hirvittävän haastavaa. Ei vaan, oikeesti kaikki oli kyllä ihan mahtavia hiihtäjiä huomioon ottaen et monet tosiaan hiihti ihan ekaa kertaa elämässään! :) 
Tsek meidän suksien valmistaja ;)


Sitten "hiihdettiin" meidän leiripaikalle, mikä oli huomattavasti vaikeempaa 300kg rinkka selässä ja vielä kun kuljettiin vuorenrinnettä ylös lähes umpihangessa :D En todellakaan tiedä millanen käsitys australialaisilla on hiihdosta! Meiän oli tarkotus hiihtää joka päivä, mutta törkeen huonon sään takia jouduttiin karsiin ja lyhentään niitä reissuja ja vikana päivänä, perjantaina siis, meidät tuli pelastaan 20 moottorikelkkaa nuorine mieskuskeineen (:D) joiden kyytiin hypättiin hiihtämisen sijasta! Oli ihan parasta kiitää Alppeja ylös alas, hyppiä hyppyreistä ja kaikkee mahollista, vitsit se oli ihan hullua! :p

Ajattelin tän reissun olevan ihan helppo nakki mulle, oonhan sentään Suomesta, hiihtänyt monesti, tottunut
kylmään ja lumeen ja telttaillutkin lumen keskellä. Siinä vaiheessa en kuitenkaan ottanut huomioon, että meillä ei tosiaan tulis oleen minkäänlaisia lämmityksiä missään vaiheessa ja pakko myöntää että vaikken palellutkaan läheskään niin paljoa kun muut, munkin sormet oli umpijäässä enkä voinut tuntee mun varpaita pariin kertaan :D Sää oli tosi myrskynen koko ajan ja joka yö sato lunta niin paljon et sai kaivautua kinosten alta joka aamu, ja vaikkei kaikki ollut aina niin luksusta niin oli mahtia huomata, kuinka kohdallaan asenne oli jokasella! Koko touhu oli samaan aikaan hullun hauskaa ja kamalaa, mutta ainakin se oli yks mieletön kokemus jota en varmasti tuu koskaan unohtaan! :D Oli myös ihan huippua tutustua ihmisiin paremmin ja eri tavalla kun koulussa normisti :)


Lauantaina, kaiken ryytyneisyyden pois nukkumisen jälkeen lähettiin Amyn kanssa pikku shoppailurundille ettiin mulle sopivaa laukkua illaks. Olin saanu kutsun kattoon mun kavereiden debiä, joka siis oli lauantai-iltana. Olin enemmän tai vähemmän hermostunu ja innoissani koko päivän, koska mulla ei oikeestaan ollu mitään hajua mitä olis tiedossa! Luulin debin olevan ku vanhojen tanssit Suomessa, poikkeuksena vaan valkoset kermakakkuhäämekot kaikilla tytöillä, mutta yllätyin kun vanhojen, perinteikkäiden krumeluuritanssien sijasta tanssijat tanssi ihan nykymusiikin ja uusimpien jumputusten tahtiin! :) Se oli aika koomista, kun kaikilla oli hirmu hienostuneet, panostetut ja viralliset puvut päällä ja sit taustalla soi Moves Like Jagger ja We Found Love :D Koko tilaisuus oli muutenkin jollain tapaa rennompi kun vanhat, ja erona oli myös se, että jokasella tanssijalla oli oma pöytä, jonka ääressä omat vieraat istui. Kaikki oli kyllä niin kauniita prinsessoja ja komeita partnereita että :)Koko ilta/yö oli mahtava, virallisen osuuden jälkeen alko yleinen kreisibailaus joka oli ihan mielettömän mieletöntä, aussit todellakin osaa pitää hauskaa! :p Mun jalat tosin teki kuolemaa korkkareissa, koska mulla on vieläkin valehtelematta lähemmäs kymmenen rakkoo jaloissa hiihtomonojen jäljiltä :D
Muutenkin huipun viikon/viikonlopun kruunas vielä eilinen, kun saatiin hostäidin kaverilta yllätysliput Everybody Dance Now:n studioyleisöön! Se on siis ihkauus australialainen tv-ohjelma, vähän kun The Voice mutta tanssiversiona, joka alkoi eilen :) Niimpä köröteltiin taas kerran Meliin ja vietettiin huippu ilta, vaikkakin se veny paaljon pidemmäks kun luultiin. Olin ekaa kertaa minkään tv-shown studioyleisössä, ja oli jännä nähdä kuinka paljon työtä, uusiksottoja ja feikkausta jokasen tunnin mittasen jakson takana oikeesti on! Oman jännyytensä koko touhuun toi tietysti kisan tuomarit, Jason Derulo ja Kelly Rowland ;)


Tulipas paljon asiaa tällä(kin) kertaa! Huikeeta viikkoo kaikille :)
PS. Oon varmaanki unohtanu kertoo et näin mun ekan unen englanniks viikko tai pari sitten, en oo iha varma mutta jihuu!! Ei ehkä kuulosta isolta jutulta, mutta mä olin oottanu sitä ihan superinnoissani! 8)Everybody Dance Now studio audience!
G’day my mates! (:D) Last week was really busy but awesome and included a lot of sitting in the car, a huge amount of snow, thousands of blisters, partying and great time in general! That’s why I haven’t had time to write earlier, sorry about that.

I didn’t have any stereotypes of average temperature of +50 degrees all over Australia and I knew there is snow in here and that you can ski and stuff here, but I still couldn’t ever imagine that I’d spend four days at Australian Alps, camp in the middle of snow and ski during my first month in here! :D It happened anyway on Tuesday after school when we packed our stuff and left to Falls Creek, it was an Outdoor & Environmental Studies camp together with other Year 11 OES students.

My feelings were so bad at first because of Kim, another exchange student who I was supposed to cook and camp, was sick and wasn't able to come with us at all. I was a bit worried because actually I had spent time only with boys, not with other girls in our class, and I thought if we'll agreed together or not. Anyway, when I stepped into the bus I knew right away I’ll belong with them. The trip to Australian Alps took five hours but it went really fast!

We spent our first night in some hall and continued our trip next morning. First, we went to the ski rent shop and then headed up to the mountains. It was so weird to see snow; it was just like at home but still so different! :D Before we started our skiing, which was basically just walking with downhill skis I reckon, we had a lesson where we were taught how to ski. It was the most hilarious moment in my life when everyone skied down a really really tiny slope, struggled with their skis and fell all the time, hahaha :D Finally I could consider myself as a master skier (that I’m totally not for real)! :D Just kidding, seriously, everyone made very great job since so many of them hadn’t ever ski before :)


After our lesson we skied to our camping place. It was much more difficult to ski up the mountain with those bloody heavy backpacks! We’re supposed to ski every day but because of terrible weather we had to deduct those skiing trips. In the final day we’re saved by twenty snowmobiles! It was sooo crazy and amazing, I’ll never forget the trip up and down the mountain by riding a snowmobile :p
I thought this camp would be easy for me because I’ve skied thousand times before and I'm very used to snow, but I have to admit that even though probably it wasn’t that cold for me than for others, even my fingers were totally frozen and I couldn’t feel my toes for a couple of times :D As mentioned, the weather was bad almost all the time and we were covered by snow every morning, but it was fantastic to notice how positive and happy everyone still was! The whole thing was so much fun and very horrible at the same time but at least it was a wonderful experience I’ll never ever forget :) It was also great to get know people better and in a different way than at school!
On Saturday, when I wasn’t so dead anymore, we did some shopping with my lovely sister Amy. I was invited to go to watch my friend’s deb, which was in the Saturday evening, and we tried to find a handbag for me. I was very excited the whole day because actually I had no idea what will happen
in the evening! I thought the deb would be more classical thing, but instead of old, classical music, popular hit  music, like Moves Like Jagger and We Found Love, were played there. It was much more relaxed than I supposed and every girl was so beautiful princess with their handsome partners :) I really enjoyed it, the whole evening was so very amazing, one of best and gorgeous evenings in my life :p
So my weekend was quite wonderful: at first deb, then, on Sunday evening, we went to Everybody Dance Now studio audience! It’s a new Australian tv-show, quite similar with The Voice but dance version with judges Jason Derulo and Kelly Rowland! So we drove to Melbin once again, enjoyed of spectacular dance performances and had a very great evening :)


That’s all at this time, see ya everybody! xx


PS. I think I forgot to tell you but I saw my first dream in English a couple of weeks ago or so, yay!! I was so excited about it, haha! :D

8 kommenttia:

 1. Tosi upeita juttuja olet päässyt kokemaan!
  Ei olisi uskonut, että loppujen lopuksi se hiihtäminen sitten tarkoittikin hiihtovaellusta!
  Uusi laji sun talviharrastuksiin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Haha joo, tai ehkä kuitenkin mieluummin pitäydyn laskettelussa.. :D

   Poista
 2. Mahtavaa, Ampsu!
  Talvivaellus Australiassa... Tätä ne ei Hälläpyörissä usko.

  t: Iskä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ei varmaan! Miten olis ens vuodeks yhteinen talvivaellusreissu tänne? ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oon ennen ollu nii hirmu iso vai..? :D Ja joo, täällä ei oo tarpeeks ruokaa.. Eivaa, oon syöny täällä iha yhtä paljon ja enemmänki ku ennen et älä huoli, en ainakaa omasta mielestäni vielä oo laihtuun kerinny! :D

   Poista
 4. Mut mahtavan näköstä ja kuulosta !! <3

  VastaaPoista