maanantai 28. toukokuuta 2012

We’re going u-u-u-u-u-up


Voi Euroviisut, tää on pyörinyt lauantaista asti päässä ihan nonstoppina!


Maanantain kunniaks teen tän Janican ilmoille heittämän haasteen! :)


1. Milloin päätit, että haluat lähteä vaihtoon?
Taisin puhua tästä jo ekassa postauksessa. Sain siis idean koko touhusta ekaluokalla (9 vuotta sitten, huhhuh!), kun meidän perheessä majaili sveitsiläinen vaihtari. Silloin keksin haluavani itsekin lähteä isona vaihtoon, päätös siitä on siis elellyt omaa elämäänsä mun mielessä aika pitkään :)


2. Kolme unelmamaatasi?
Mulla ei oo kun se yksi unelmamaa, jota ei varmaan tarvitsisi edes sanoa :D Mutta jos pitäisi listata top 3 kaikista potentiaalisista maista, niin Australian jälkeen Uusi-Seelanti ja kolmosena varmaankin Kanada.


3. Odotukset vaihtisvuodelta?
Se, että vaihtovuosi tulisi olemaan monella tapaa avartava kokemus, kasvattaisi mua fyysisen lisäksi myös henkisesti, että oppisin jotakin uutta itsestäni. Se, että pääsen tsekkaamaan menon maailman toisella puolella, tutustumaan australialaiseen kulttuuriin ja elämään sen keskellä. Se, että saisin monia sellaisia kokemuksia ja muistoja, joita en koskaan muuten pääsisi kokemaan. Tietysti se, että opin kieltä ja näen ensimmäisen uneni englanniksi (!) ja kaikki ne vieraan kielen mukanaan tuomat tilanteet ja nolot kommellukset, joiden takia voi nauraa vatsansa kipeäksi myöhemmin. Se, että pääsen surffaamaan ja näkemään kengurun ensimmäistä kertaa elämässäni! :D Uudet kaverit ja tuttavuudet, uusi koulusysteemi, hiekkarannat ja erittäin odotettu rusketus (:D) Sydneyn oopperatalo, Suuri Valliriutta ja muut nähtävyydet. Tää lista jatkuu loputtomiin, mutta tiivistettynä se, että tulevasta vuodesta tulisi yksi parhaimmista ja ylipäätään kaikki se, mitä vuosi tulee pitämään sisällään! :)


H9_large
Kuva: weheartit.com

4. Mikä on viimeisin paikka/maa mihin lähtisit vaihtoon? Eli mihin et siis ainakaan haluisi lähteä? 
Hmm, en oo yhtään miettinyt tämmöstä :D Ei mulla oikeestaan mitään selvää inhokkia oo, mutta Ruotsi olisi varmaankin listassa viimeisenä. En vaan oikein ymmärrä miksi maksaa miljoonia siitä että pääsee ihan naapuriin vuodeksi, ja muutenkin halusin kauas kotoa :)


5. Jännittääkö vuosi? 
Joo ja ei. En vielä oikein osaa sillä tavalla jännittää, kun perheestä ei ole tietoa ja lähtöön on vielä aikaa, vaikka toisaalta jännitys kyllä lisääntyy samaa vauhtia kun päivät hupenee tossa laskurissa!


6. Ketä tulet ikävöimään eniten?
Hyi mikä kysymys :( En osaa tehdä mitään järjestystä, mutta perhettä, sukulaisia ja varmasti kaikkia kavereita ihan hurjan paljon! ♥Velikulta ♥

7. Mitä ajattelit tehdä kun koti-ikävä iskee?
Touhuta jotain kivaa hostien, kavereiden tai muiden kanssa ja yrittää keksiä mahdollisimman paljon muuta tekemistä ettei miettimiseen ja ikävöimiseen jäisi niin paljoa aikaa.


8. Oletko aikaisemmin ollut erossa perheesäsi ja ystävistäsi kauemmin kuin pari viikkoa?
Oon ollut kaikenmoisilla leireillä jotka on kestänyt juuri sellaiset plus miinus pari viikkoa, mutta se taitaakin sitten olla maksimi, eli siis en ole :)


9. Mitä aiot viedä isäntäperheellesi tuliaisiksi?
Haha, mulla on hirmunen kasa kaikkee mahdollista poroavaimenperistä lähtien :D Salmiakkia ja jotain muumijuttuja pitää ainakin vielä hankkia, varsinkin jos hostperheessä tulee olemaan lapsia :) Se poronluinen juustohöylä kyllä harmittaa, se olis ollut ihan ykkönen!


Tää sarvipää taitaa joutua jäämään kotiin... :(


10. Kun tulet takaisin Suomeen, kumman valitset: 1. vanhojen tanssit 2. abiristeily? (Nehän on siis päällekkäin ja molmpiin ei vissiin pääse. Tai jos nyt jostain syystä sattuisit pääsemään molempiin, niin kummasta luopuisit mieluummin?)
Näillä näkymin molemmat, tulevien ykkösten kanssa siis! :) Jos pitäisi valita jompi kumpi niin vanhojentanssit, koska niitä on odotettu ihan pikkutytöstä asti :p


Tässä tän kertainen aussipläjäys, nyt olisi vuorossa vähän huilunsoittoa ja sitten venäjänkirjat kutsuu! Jihuu, enää kaks koetta niin sitten tää lukuvuosi on paketissa :)

6 kommenttia:

 1. Kyllä se porohöyläkin sinne saadaan.. :D

  VastaaPoista
 2. Mä oon samalla kannalla ton Ruotsin kaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ELLII SÄ OOT TÄÄLLÄ, jihuu tätä on odotettu! :D Hei mä haastan sutkin tähän juttuun! ;)

   Poista
  2. Tai en jaksakkaan, tee jos tykkäät :D

   Poista